Pražské krimiKristián Vích28. října 20181 minuta čtení

Brazilka ve svých útrobách pašovala kokain. Dopadli ji pražští celníci

Celníci na Letišti Václava Havla v Praze zabránili minulý týden dovozu necelého půl kilogramu kokainu do Česka. Drogu pašovala čtyřicetiletá brazilská státní příslušnice na trase Saul Paulo–Lisabon–Praha.

„Prvotní podezření na pašování drog celníkům potvrdily kontrolní stěry z rukou cizinky. Při důkladné kontrole jejích zavazadel a osobní prohlídce nebyly drogy nalezeny, proto byla převezena k odbornému lékařskému CT vyšetření. V nemocnici jí lékař – gynekolog vyjmul z pohlavních orgánů jeden kontejner naplněný bílým práškem. Chemická látka při provedení detekční zkoušky pozitivně reagovala jako kokain,“ sdělil Pavel Drobek, mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně.

ČTĚTE TAKÉ: Pašeračka kokainu přivezla do Prahy skoro čtyři kilogramy

Celníci cizinku zadrželi a předali Policii České republiky. Zda byla droga určena pro tuzemský trh nebo měla pokračovat dále do zahraničí bude předmětem dalšího šetření.

V letošním roce se jedná o další záchyt kokainu v tělních dutinách. V červenci celníci odhalili dvojici „polykačů“, kteří drogu rovněž pašovali ve svém těle a do Prahy přicestovali ze Saul Paula přes Lisabon.

ČTĚTE TAKÉ
Polykači kokainu dopadeni. Zásilka z jejich těl vyšla po třech dnech

Nepřehlédněte