Pražské krimiKristián Vích20. října 20182 minuty čtení

Neznámý muž navazoval kontakt s holčičkou na hřišti. Ta si ho natočila na telefon

Pražští kriminalisté pátrají po neznámém muži, který se pokoušel nejméně v jednom případě o navázání blízkého kontaktu s nezletilou dívkou. K události došlo v sobotu 13. října 2018 kolem 10. hodiny dopoledne v prostoru dětského hřiště mezi ulicemi Travná a Manželů Dostálových v Praze 9 Kyjích.

Hledaný muž údajně nejprve děti zpovzdálí pozoroval. Po odchodu dospělých přistoupil k jedné z dívek a snažil se s ní navázat kontakt. Ten byl zpočátku jen slovní, ale posléze se dotyčný začal dívenky dotýkat a zval ji pod různými záminkami na procházku. Dívce se naštěstí podařilo muže udržet v bezpečné vzdálenosti a ten po chvíli své snahy zanechal a hřiště opustil.

ČTĚTE TAKÉ: Neznámý žhář zapaluje auta na pražském sídlišti

„Zde je na místě vyzdvihnout duchapřítomnost dívky, která se držela s ostatními dětmi pohromadě a dokázala v nestřeženém okamžiku nenápadně muže nahrát na svůj mobilní telefon. Dívenka se posléze svěřila s celou věcí své matce a ta kontaktovala policii. Případem se začali okamžitě zabývat kriminalisté z mravnostního oddělení, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu „navazování nedovoleného kontaktu s dítětem“ a přijali nezbytná opatření směřující k identifikaci podezřelého. S využitím veškerých možných nástrojů a policejních postupů se dosud nepodařilo dotyčného ztotožnit,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

[youtube]g4cVPkZpo8U[/youtube]

Vzhledem k tomu, že se kriminalistům dosud nepodařilo podezřelého vypátrat, obrací se na veřejnost s prosbou o pomoc. Muž ve věku cca 30 let hovořil špatnou češtinou s ukrajinským přízvukem. Měří 17-180 cm, má krátké světlé vlasy ostříhané na ježka. V den incidentu měl na sobě černé triko, modré džíny a starší boty černé barvy. Zvláštním znamením je defekt na jednom z předních zubů. Pokud na muže někde narazíte, kontaktuje linku tísňového volání 158.

Policisté nejen v souvislosti s tímto případem doporučují rodičům a výchovným pedagogům, aby dětem neustále připomínali základní pravidla osobní bezpečnosti při kontaktu s cizím člověkem.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Krádež kola mu trvala přesně jednu minutu. Přeštípl zámek a ujel

Nepřehlédněte