Kam vyrazitPetra Domašínská21. září 20182 minuty čtení

PŘEHLED: Kam v Praze o víkendu? Bitva na Bílé Hoře, Den IZS a prohlídka Čapkovy vily

Přemýšlíte, jak strávit nadcházející víkend? Přinášíme vám přehled toho nejlepšího, co v Praze v sobotu a neděli můžete zažít.

Bitva na Bílé Hoře

Pláň u obory Hvězda se ve dnech 22.a 23. září 2018 stane dějištěm jedinečné rekonstrukce bitvy, která patří mezi největší svého druhu v Evropě.

ČTĚTE TAKÉ: Výstava na tramvajové koleji mapuje historii prostranství kolem Národního muzea a Čelakovského sadů

ČTĚTE TAKÉ
Na Bílé Hoře se uskuteční velkolepá rekonstrukce bitvy z roku 1620

Prohlídka vily Karla Čapka

U příležitosti stého výročí založení Československa připravila MČ Praha 10 několik komentovaných prohlídek ve vile, kde se scházely významné osobnosti české historie.

ČTĚTE TAKÉ
Čapkova vila se na několik dní otevře pro veřejnost

Asia Food Fest

Již čtvrtý ročník Asia Food Festu tradičně nabídne ty nejlepší pokrmy z celé Asie, a to nejen z těch nejznámějších asijských destinací, ale i ze zemí jako je Gruzie, Libanon, Uzbekistán, Filipíny, Sýrie nebo Mongolsko.

ČTĚTE TAKÉ
Hmyzí pochoutky i tradiční asijské speciality ochutnáte na smíchovské náplavce

Vinobraní na Grébovce

Tradiční akce Vinobraní na Grébovce láká nejen na oblíbený burčák z vlastních historických vinic, ale také na atraktivní hudební a doprovodný program.

ČTĚTE TAKÉ
Vinobraní na Grébovce letos připomene 100 let od vzniku republiky

Skleněná sobota v Portheimce

Mistři sklářského umění ovládnou v sobotu 22. září park u barokního letohrádku Portheimka v Praze 5. Vyhlášení čeští skláři vám u sklářské pece předvedou, jak se sklo taví a jak fouká. Těšit se můžete i na ukázky práce nad kahanem.

ČTĚTE TAKÉ: Podolská vodárna bude mít mimořádně otevřeno zdarma

ČTĚTE TAKÉ
Skleněná sobota v Portheimce. Přijďte se podívat, jak se tvoří skleněné poklady!

Den IZS

Již 4. ročník Dne integrovaného záchranného systému proběhne v neděli 23. září 2018 od 13 do 19 hodin na Výstavišti Praha v Holešovicích.

ČTĚTE TAKÉ
Den IZS: Prožijte zábavné odpoledne s hasiči, policisty, záchranáři a dalšími hrdiny!

Sklípkani v Zoo Praha

V Galerii Gočárovy domy v pražské zoo je nyní k vidění přes čtyřicet druhů sklípkanů, včetně vzácných, dosud nepojmenovaných druhů.

V rámci doprovodného programu si návštěvníci výstavy Sklípkani mohou tyto fascinující živočichy prohlédnout i pomocí binokulárních lup. Na snímku sklípkan Lightfootův.

ČTĚTE TAKÉ
Sklípkani v Zoo Praha. Unikátní výstava začíná již tuto sobotu

Historie hlavního města

Muzeum hlavního města Prahy pořádá od 13. června 2018 do 24. února 2019 v hlavní budově muzea na Florenci dvousálovou výstavu s názvem Praha 1848–1918. Výstava představuje významné okamžiky zejména druhé poloviny 19. století a počátku 20. století, kdy v Praze došlo k dramatickým událostem, jež stály za proměnou provinčního města Prahy v moderní metropoli.

ČTĚTE TAKÉ
Výstava ukazuje, jak se z provinční Prahy stala významná metropole

Nepřehlédněte