Kam vyrazitPetra Domašínská12. září 20181 minuta čtení

Výstava Indiáni v Náprstkově muzeu bude pokračovat až do roku 2019

Národní muzeum pro velký zájem návštěvníků prodlužuje výstavu Indiáni v Náprstkově muzeu. Část výstavy s názvem Indiáni Severní Ameriky potrvá do 15. února 2019 a část Indiáni Jižní Ameriky do 28. dubna 2019.

Celá výstava představuje původní obyvatele Severní a Jižní Ameriky a jejich minulé i současné tradice. Návštěvníci se ocitnou na dobrodružné cestě fascinujícím světem indiánů, na které spatří originální sbírkové předměty získané českými badateli a cestovateli, velkoplošné fotografie, autentické filmové i fotografické dokumentace a zvukové nahrávky.

ČTĚTE TAKÉ: Unikátní sbírka dvou desítek mercedesů bude k vidění na Pankráci

K vidění je například unikátní sbírka Vojty Náprstka, která reprezentuje dokumentované předměty Dakotů z Minnesoty sbírané v polovině 19. století, ale i nové exponáty ze sbírek muzea. Těšit se můžete mimo jiné na legíny s korálkovými aplikacemi a kabát zdobený třásněmi a výšivkami z oblasti Velkých jezer nebo košíčky ze sbírek přírodovědce Tadeáše Hänke a obchodníka a sběratele Alberta Sachse.

Náprstkovo muzeum uchovává unikátní sbírky čítající zhruba 20 000 předmětů získaných u původních obyvatel Ameriky, čímž se řadí mezi významná evropská muzea zaměřená na mimoevropskou etnografii.

Ani po skončení výstavy Indiáni nebude v Náprstkově muzeu prázdno. V dubnu 2019  začne výstava Ženská emancipace a v červnu téhož roku pak výstava s názvem Život na březích Nilu.

Nepřehlédněte