Pražské zprávyKristián Vích10. září 20181 minuta čtení

Nová podoba Libeňského mostu podle hnutí ANO. Jak se vám líbí?

Kandidát na primátora za hnutí ANO Petr Stuchlík zveřejnil na svém Facebooku vizualizaci nového Libeňského mostu.

„Byl by to obytný most, ve kterém bychom postavili krásné byty pro městské zaměstnance, pro strážníky, pro sestřičky, pro hasiče. To by bylo skvělé. A pár dražších luxusních bytů, které by nám pomohly celý projekt zafinancovat. Samofinancovatelný most! Neříkám samozřejmě, že tohle je to finální řešení. Pokud bude nový Libeňák, tak musí vzejít z architektonické soutěže. Ale otevírám tím novou diskuzi o možné nové podobě Libeňského mostu,“ napsal k fotografii na Facebook možný budoucí primátor Petr Stuchlík.

ČTĚTE TAKÉ: Tramvaje na Libeňském mostě už nebudou zpomalovat

Reakce lidí jsou rozporuplné: „Takže postavíme random píč***u místo unikátního mostu, který už máme?“ ptá se v diskuzi pod příspěvkem jeden ze čtenářů.

„Takže až to jednou spadne, tak přijdeme nejen o most, ale i o státní zaměstnance. Hmmm. No, jelikož víme, jak to s těmi státními zaměstnanci je, jsem pro, ať se to postaví. Protože místo zmíněných policistů, strážníků apod. tam stejně budou bydlet hlavně politici,“ glosuje návrh další čtenář.

Jiným diskutujícím se navrhovaná podoba nového Libeňského mostu naopak líbí: „Za mě super. Praha potřebuje moderní architekturu,“ píší.

O definitivním osudu mostu rozhodne ve čtvrtek pražské zastupitelstvo.

ČTĚTE TAKÉ
Libeňský most se bude bourat, rozhodli pražští radní

Nepřehlédněte