Pražské krimiKristián Vích30. srpna 20181 minuta čtení

V OC Smíchov je bomba, vyhrožoval muž. Poslechněte si záznam telefonátu

Pouhý den stačil pražským kriminalistům k dopadení muže, který dvakrát vyhrožoval, že je v nákupním centru na Smíchově uložená bomba. Nyní mu hrozí, že příštích 12 let stráví za mřížemi.

„V pondělí a v úterý spustil nyní již stíhaný pětadvacetiletý muž policejní manévry v nákupním centru na Smíchově. Telefonicky totiž oznámil, že je v nákupním centru uložena výbušnina a požadoval značnou sumu peněz. Policisté proto museli celou budovu evakuovat, prohlédnout a na několik hodin ji uzavřít. Musela být omezena městská hromadná doprava a uzavřeno bylo nejbližší okolí budovy. To vše samozřejmě zkomplikovalo život velkému množství lidí a způsobilo velké finanční ztráty,“ informuje policejní mluvčí Jan Daněk.

ČTĚTE TAKÉ: OBRAZEM: Kontrola v Sapě odhalila prošlé a plesnivé potraviny i exkrementy hlodavců

Provedená prohlídka budovy byla negativní a žádná bomba se v ní nenašla. Policisté následně okamžitě rozjeli vyšetřování a velmi brzy se dostali na stopu podezřelého muže, kterého v úterý odpoledne zadrželi na Smíchově.

Měl splín

Muž se u výslechu k výhružkám přiznal. Jako motiv uvedl že, měl splín a nic lepšího ho nenapadlo. Na závěr výslechu svého jednání litoval a omlouval se. Ani tato lítost ale nic nemění na faktu, že mu nyní za jeho neuvážený telefonát hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Případ je vyšetřovaný pro trestný čin vydírání. Zároveň probíhá vyčíslení škody, která dosáhne několika milionů korun.

Nepřehlédněte