Kam vyrazitPetra Domašínská15. srpna 20182 minuty čtení

Letní Letná 2018 startuje. Festival nového cirkusu nabídne artisty, klauny, tanečníky i muzikanty

Cink Cink Cirk.

Už dnes večer slavnostně odstartuje 15. ročník festivalu Letní Letná, který potrvá až do 2. září. Úvodní narozeninový open air koncert od 20:30 v Letenských sadech bude pro všechny přístupný zcela zdarma.

Patnáct let již udává Letní Letná krok novému cirkusu v České republice. Během té doby se stala nedílnou součástí nejen české, ale i evropské kulturní mapy. V průběhu let uvedl festival na 1500 přestavení, které vidělo více než 320 000 diváků.

ČTĚTE TAKÉ: Valentýnské bruslení na Letenské pláni potěší děti i dospělé

Jubilejní ročník slavnostně odstartuje velkolepý narozeninový open air. Více než 30 artistů, klaunů, tanečníků a muzikantů z České republiky i ze zahraničí pod vedením geniálního amerického režiséra Daniela Gulka předvede své schopnosti v představení, které vzniklo speciálně pro tuto příležitost. Nese název De Nova Stella, neboli nová hvězda, a je inspirováno dílem astronoma Tycha de Brahe. Představení bude uvedeno dvakrát, ve středu 15. a ve čtvrtek 16. srpna, vstup je zdarma.

Během více než dvou týdnů na vás čeká nabitý program plný světových souborů i domácích umělců. Jedinečný zážitek slibují Baro d´Evel Cirk Cie a jejich představení Bestias. Adrenalinoví dobrodruzi Cirque Inextremiste dostojí svému jménu a přivezou show, z níž bude běhat mráz po zádech. S čerstvou novinkou přijede populární francouzský soubor Akoreacro. Ve svém představení Dans ton cœur vypráví příběh a umně propojuje špičkovou akrobacii s notnou dávkou humoru. Bêtes de foire – petit theatre de gestes v kouzelném rodinném šapitó před očima diváků oživuje svět kočovného cirkusu.

Těšit se můžete i na řadu premiér. Losers Cirque Company uvedou zbrusu nové představení Vzduchem, jež je inspirované knihou Jonathan Livingston Racek. Vít Neznal & kol. pro změnu se svou premiérou Nesnesitelná tekutost bytí zamíří pod vodní hladinu.

Nepřehlédněte