Pražské krimiPražskýDEN.cz2. srpna 20181 minuta čtení

VIDEO: Skořápkáři okrádali turisty na Karlově mostě. Používali osvědčenou fintu

Kriminalisté zadrželi organizovanou skupinu skořápkářů, kteří na Karlově mostě vydělávali nepoctivou hrou. Podvodníkům hrozí až osm let vězení.

„Kriminalisté prvního policejního obvodu z tzv. kapsatýmu si všimli, že se na Karlově mostě začala objevovat skupina několika osob, které hrají skořápky a obírají tak náhodné kolemjdoucí. Tuto skupinu kriminalisté několik týdnů sledovali, aby si byli jisti, kdo všechno je do hry zapojen. Jak se pak ukázalo, jednalo se o šest mužů a jednu ženu, kteří měli jasně rozdělené role,“ říká k případu policejní mluvčí Jan Daněk.

ČTĚTE TAKÉ: Cizinci v letadle zpívali nacistickou hymnu. Hrozí jim vězení

Jeden člen skupiny hru přímo provozoval a ostatní dělali, že jsou hráči a vyhrávají nemalé částky. To mělo nalákat potencionální hráče, kteří se zastavovali a po chvilce sledování hry nabyli dojmu, že je snadné vyhrát. Opak byl pravdou a o peníze samozřejmě přišli. Další členové organizované skupiny měli za úkol hlídat, jestli nejde policie a v případě hrozícího nebezpečí kumpány varovat.

„Právě to, že osoby měly jasně rozdělené úkoly a byly organizované, mělo vliv na následnou právní kvalifikaci případu. Konkrétně se tedy jedná o trestný čin provozování nepoctivých her a sázek, kdy v případě organizované skupiny hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na osm let,“ dodává mluvčí Daněk.

Kriminalisté podali podnět na vzetí obviněných do vazby, což soud akceptoval u jednoho z nich, hlavního organizátora.

Nepřehlédněte