Pražské krimiPražskýDEN.cz27. července 20181 minuta čtení

Noční akce v divadle Broadway. Zloděje policisté honili na střeše

Lupič strávil noc v policejní cele.

Scéna jak vystřižená z akčního filmu se odehrála krátce před půlnocí v prostorách divadla Broadway a v přilehlém objektu.

„Na tísňovou linku 158 se obrátila ochranka divadla s tím, že objevila vykopnuté dveře, kdy pachatel vloupání je s největší pravděpodobností ještě uvnitř objektu. Na místo zamířilo hned několik policejních hlídek. První z nich dorazila během pouhých 4 minut,“ uvedla policejní mluví Andrea Zoulová

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Brutální bitka opilých mužů u pomníku Jana Husa

Policisté okamžitě celou budovu obklíčili a začali ji prohledávat. Vytrvale šli po stopě pachatele, která vedla až na střechu domu.

„Bylo zřejmé, že zloděj pokračoval po střeše do vnitrobloku objektu a vnikl do další budovy. Policisté z Oddělení hlídkové služby Praha IV naštěstí disponovali potřebnou slaňovací technikou, proto mohli v pronásledování bezpečně pokračovat. Spolu s ostatními kolegy celý objekt prohlédli a v jedné z místností nalezli ukrytého podezřelého muže. Toho za použití donucovacích prostředků zadrželi a převezli na nejbližší policejní služebnu, kde se k vloupání spontánně doznal,“ popisuje mluvčí Zoulová.

Dalším šetřením a ohledáním napadených objektů kriminalisté zjistili, že 32letý muž „navštívil“ technickou místnost divadla a dále ordinaci soukromé kliniky, odkud se pokusil odcizit různé nářadí a elektroniku.

Vyšetřovatelé na základě zjištěných skutečností zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

ČTĚTE TAKÉ: Odešel na cigaretu a už se nevrátil. Záhadné zmizení si nikdo neumí vysvětlit

Nepřehlédněte