Pražské krimiPražskýDEN.cz10. července 20182 minuty čtení

VIDEO: Psi v rozpáleném autě zažívali peklo. Strážníci je vysvobodili obuškem

Na Městskou policii hl. m. Prahy se obrátil muž s tím, že v uzavřeném vozidle na přímém slunci jsou uvězněni již několik hodin psi, kteří v přehřátém prostředí pomalu ztrácí vědomí. Strážníci rozbili obuškem okno a vysvobodili je.

Ve středu dopoledne kontaktoval tísňovou linku městské policie muž, protože měl obavu o život několika psů. Dle jeho slov měli být již několik hodin uzavřeni v zaparkovaném autě. Horké počasí, nedostatek vzduchu a tekutin zapříčinilo, že zvířata začala být netečná.

ČTĚTE TAKÉ: Drzost! Žena prosila strážníky, aby jí otevřeli kradené auto

Strážníci byli na místě během několika málo minut. K vozidlu cizí stání poznávací značky se nikdo z okolí nehlásil. Uvnitř se nacházeli dva psi, kteří nereagovali na vnější podněty, leželi s vyplazenými jazyky a ztěžka dýchali.

S ohledem na celou situaci strážníci vyhodnotili stav jako krizový a okamžitě začali jednat. Pomocí teleskopického obušku rozbili okénko a malátné psy z rozpáleného auta vyprostili ven. Jeden ze psů nebyl schopný chůze. Poté, co byla zvířatům podána voda, začal se jejich stav zlepšovat.

ČTĚTE TAKÉ
Olgu Hepnarovou museli k popravě dovléct násilím. Před 46 lety zabíjela náklaďákem na tramvajové zastávce

Při další kontrole vozidla zaslechli strážníci ze zadní části těžké sípavé oddychování. Pod přepravkami nalezli třetího psa menšího vzrůstu. Na místo byla přivolána odchytová služba městské policie a z důvodu podezření ze spáchání trestného činu také hlídka Policie ČR. Zhruba půl hodinu poté se k vozidlu dostavil dvacetiletý majitel.

Pražská městská policie naléhavě žádá veřejnost, aby v letních měsících neponechávala v uzavřených prostorech bez dozoru děti ani zvířata. Teploty ve vozidle velice rychle stoupají až k extrémům a během krátké doby hrozí přehřátí organismu, které může vést v krajním případě i ke smrti.

ČTĚTE TAKÉ: Muž po operaci s kanylou v ruce se toulal na Černém Mostě

Nepřehlédněte