Pražské krimiPražskýDEN.cz8. června 20181 minuta čtení

VIDEO: Mladík v zimní bundě přepadává čerpací stanici se zbraní v ruce

Pražští kriminalisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po mladíkovi, který krade cigarety a loupí se zbraní.

V polovině května kolem čtvrté hodiny ranní přišel do čerpací stanice v Malkovského ulici v Praze 9 neznámý mladík. Už na první pohled byl poměrně zvláštně oblečen. Byť to bylo relativně teplé ráno, hoch měl na sobě zimní bundu s kožešinovým límcem na kapuci.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Nejdřív žebraly o jídlo, pak ukradly peněženku. Dejte si na ně pozor!

Nejdříve požádal obsluhu čerpací stanice o cigarety, následně ale krabičku muži za okénkem vytrhl z ruky a z místa utekl.

Kriminalisté druhého oddělení třetího policejního obvodu zjistili, že se s největší pravděpodobností jedná o stejnou osobu, která se na té samé čerpací stanici dopustila loupežného přepadení letos v polovině února.

ČTĚTE TAKÉ
Průměrná mzda v Praze už se blíží ke 40 tisícům. Kdo bere nejvíc?

Lupič si i v tomto případě vyžádal cigarety. Jakmile je žena za pultem začala markovat do kasy, muž vytáhl zbraň, pod jejíž pohrůžkou požadoval vydání veškeré finanční hotovosti. Díky tomu si přišel na částku v řádu několika desítek tisíc korun.

Kriminalistům se dotyčného lupiče dosud vypátrat nepodařilo. Nyní se proto obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud dotyčného muže na záběru bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, příp. místo jeho pobytu či pohybu, předejte tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

ČTĚTE TAKÉ: Nebezpečný muž utekl z nemocnice. Pátrají po něm policisté

Nepřehlédněte