Pražské zprávyPražskýDEN.cz19. května 20182 minuty čtení

Praha rozhodla o budoucnosti městské policie

Zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo Návrh stabilizace, fungování a rozvoje Městské policie hlavního města Prahy do roku 2023. Strategicky významný dokument, jehož obsah přesahuje jednotlivá volební období, podpořila i část pražské opozice.

„Mám z toho velkou radost. Městská policie hlavního města je dnes už neodmyslitelnou a nenahraditelnou součástí Integrovaného záchranného systému působícího na území hlavního města Prahy. Společně s Krajským ředitelstvím policie, Hasičským záchranným sborem a Zdravotnickou záchrannou službou tvoří kompaktní celek zajišťující bezpečnost občanů a návštěvníků metropole. Schválením koncepce se završilo nemalé úsilí těch z nás, na nichž leží odpovědnost za to, že městská policie získá v následujících letech potřebné nástroje, aby mohla fungovat tak, jak od ní my i občané města očekáváme. Její prosazení nebyl jednoduchý proces, o to však důležitější. A proto bych chtěl co nejupřímněji poděkovat všem pražským zastupitelům, kteří tento návrh podpořili bez ohledu na nejrůznější názorové či politické proudy i s přihlédnutím k náročnému programu včerejšího zastupitelstva,“ uvedl Libor Hadrava, pražský radní pro oblast bezpečnosti a prevenci kriminality, který materiál předkládal.

ČTĚTE TAKÉ: Praha 7 pomáhá lidem v životní krizi dostat se z nejhoršího

Ze schválené Koncepce bude nejenom Městská policie hlavního města Prahy vycházet po dobu následujících šesti let. Jejím základním cílem je, aby si hlavní město Praha zachovalo status jednoho z nejbezpečnějších měst nejen v Evropě, ale také ve světě. Obsahuje detailní popis a charakteristiku jednotlivých pracovišť MP Praha jak z hlediska personálního, tak z hlediska úkolů, které jednotlivá pracoviště plní.

Nepřehlédněte