Pražské krimiPražskýDEN.cz18. května 20182 minuty čtení

Dívky a ženy, dávejte si pozor na policistu svůdníka! Je to pořádný grázl

Generální inspekce bezpečnostních sborů trestně stíhá jednoho příslušníka Policie ČR, který se dopustil série úvěrových podvodů, podvodů a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací.

Vyšetřovatel pětatřicetiletého policistu z Pohotovostní motorizované jednotky PČR Praha obvinil z uvedených přečinů, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na jeden až pět let nebo peněžitý trest.

ČTĚTE TAKÉ: Muž ukradl servírce peněženku. Policisté prosí o pomoc s pátráním

Hledaný muž si v posledních letech opakovaně nasmlouval půjčky u finančních společností, které nebyl schopen splácet, a jeho závazky postupně dosáhly statisícových částek. Získané peníze sloužily k jeho sportovním sázkám a hrám.

Oběti hledal na seznamkách

Stálou finanční nedostatečnost se i po dalších pokusech o půjčky snažil řešit i jiným podvodným způsobem. Přes internetové aplikace a sociální sítě kontaktoval mladé ženy, u kterých projevoval osobní zájem, podporovaný různými legendami.

Svou přízeň si získával především svou osobní prezentací jako policista ze „zásahové jednotky“, fotografiemi v uniformě a svým osobním vzhledem. Po navázání osobního kontaktu však brzy přicházel s různými požadavky na půjčky peněz. Předpokládá se, že takto oslovených žen mohlo být více.

ČTĚTE TAKÉ
Pražští hasiči odstraňovali z penisu uvízlý ocelový kroužek

Příslušníkům GIBS se dosud podařilo zadokumentovat trestnou činnost policisty od roku 2013. Zveřejněním a popisem tohoto případu zároveň žádají další občany, především mladé ženy, které byly osloveny tímto policistou, nebo s ním byly v bližším kontaktu, a zároveň mu poskytly finanční půjčku, aby se co nejdříve přihlásily na operační středisko GIBS – tel. 974 839 734.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté pátrají po dívce, která se nevrátila domů. Neviděli jste ji?

Nepřehlédněte