Pražské krimiPražskýDEN.cz11. května 20181 minuta čtení

VIDEO: Brutální bitka opilých mužů u pomníku Jana Husa

Květinový záhon u památníku Jana Husa na Staroměstském náměstí si dvojice mužů spletla s boxerským ringem. Za pozornosti několika stovek diváků se opilci rozhodli vyřešit své spory pomocí pěstí. Strážníci celou věc následně předali Policii ČR.

V odpoledních hodinách přijali strážníci z Prahy 1 oznámení, že na Staroměstském náměstí u sochy Jana Husa dochází k potyčce mezi dvěma zjevně opilými muži.

ČTĚTE TAKÉ: Praha 12: Namol opilá matka popíjela na mrazu před samoobsluhou. U sebe měla ročního syna

Hlídka dorazila na místo během dvou minut. V květinovém záhonu strážníci nalezli jednoho z aktérů konfliktu. Muž měl na sobě roztrhané oblečení a pohmožděniny v obličeji. Druhého muže se strážníkům podařilo dostihnout v nedaleké Celetné ulici.

Strážníci oba muže ztotožnili a provedenou dechovou zkouškou oběma naměřili téměř 2,5 promile. Konflikt, který zaznamenal i městský kamerový systém, měl vzniknout údajným napadením kamarádky jednoho z mužů. I ona byla pod vlivem alkoholu, nadýchala přes 3 promile.

Celou věc si pro podezření ze spáchání trestného činu převzala Policie ČR. Zraněného muže s pohmožděninami v obličeji převezla záchranná služba k ošetření do jedné z pražských nemocnic.

Nepřehlédněte