Kam vyrazitPetra Domašínská10. května 20181 minuta čtení

Na Letné poteče pivo proudem. Začíná čtrnáctidenní festival českého piva

Tradiční pivní festival na Letné potěší všechny milovníky českého piva, ale i gurmány, fajnšmekry a v neposlední řadě hokejové fanoušky – přenášet totiž bude všechny stěžejní hokejové zápasy. Své brány otevře ve čtvrtek 10. května a potrvá 17 dní.

Na pražské Letenské pláni vznikne od 10. do 26. května 2018 ojedinělý pivní areál o rozloze 2 500 m², ve kterém na návštěvníky čeká možnost ochutnat více jak 150 druhů čepovaných tuzemských piv, zejména od malých a středně velkých pivovarů. Sládek krušovického pivovaru uvaří speciální festivalovou desítku a dvanáctku, které jinde než na festivalu neochutnáte.

ČTĚTE TAKÉ: Pražská tržnice oslaví 125 let bohatým programem pro celou rodinu

Pořadatelé letos pokračují v záměru vést festival v ekologickém duchu: zlatavý mok se bude točit výhradně do skla, stejně tak i nealko, kterým letos budou limonády české tradiční výroby.

V hlavním stanu bude pivní nabídka po celou dobu festivalu neměnná a tvořit ji budou piva z pivovaru Krušovice. Festival skýtá komplexní kulinářský zážitek. K pivu se budou podávat jídla tradiční česká, ale i z evropské, asijské a americké kuchyně. Každý si bude moci ověřit, jaké pivo chutná nejlépe ke konkrétnímu pokrmu.

ČTĚTE TAKÉ
Žižkovské pivobraní na Parukářce se uskuteční již posedmé

Na festivalu nebude chybět ani nabídka vín, míchaných nápojů a mimo jiné i kvalitní kávy od profesionálních baristů. K zakousnutí budou v kavárně k dostání cupcakes se speciálními i pivními příchutěmi. Vstupné do areálu je 100 Kč.

Nepřehlédněte