Pražské zprávyPražskýDEN.cz8. května 20182 minuty čtení

VIDEO: Obrovský požár v Hostivaři se nedaří dostat pod kontrolu. Vyhlášen mimořádný stupeň poplachu

Pražští hasiči zatím stále marně bojují s požárem průmyslové haly v ulici u Továren v Hostivaři. V budově došlo k výbuchu. Vyhlášen byl nejvyšší zvláštní stupeň poplachu.

Halu o rozměrech 20 krát 60 metrů zasáhl požár v plném rozsahu v úterý odpoledne. Asi v půl třetí se konstrukce haly propadla a plocha požářiště se zvětšila na 60 krát 150 metrů.

ČTĚTE TAKÉ: Při požáru kontejnerů v Praze 10 byly poškozeny tři automobily

Okolí areálu je zcela uzavřeno. Složky integrovaného záchranného systému vyzývají obyvatele, aby nevětrali a nechodili se dívat na místo události.

Vyhlášen byl nejvyšší zvláštní stupeň poplachu, což v praxi znamená zapojení všech hasičů z kraje, případně i z celorepublikové centrály. Na místě je 12 profesionálních jednotek včetně podnikových a 10 dobrovolných jednotek.

V oblasti kolabuje hydrantová síť. Přísun vody zajišťuje kyvadlová doprava a pomáhá i vrtulník. Na hašení požářiště byl nasazen i dálkově ovládaný hasicí robot z mladoboleslavské Škody Auto a.s.

Hasiči neevidují žádné zraněné osoby. Záchranáři ale vyšetřili vyčerpaného hasiče, kterého transportují do nemocnice. Vyšetřili také ženu na hladinu CO, v tomto případě bez nutnosti nemocničního ošetření.

Přesnou příčinu vzniku požáru zatím není možné určit. Spekuluje se o tom, že budova sloužila jako sklad molitanu.

ČTĚTE TAKÉ
VIDEO: Požár v Hostivaři hasiči likvidovali celou noc. Škody půjdou do desítek milionů

Nepřehlédněte